Ale co to za wyznacznik lepsze zawieszenie. Ile kosztuje remont tego zawieszenia i bedzie LEPSZE niz takie po 50 czy 200kkm po Niemczech. Za kwote 2000zl zapominamy o problemie i jest lepiej niz z fabryki.
Największy przebieg Octavii?
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez MaicroftZa kwote 2000zl zapominamy o problemie i jest lepiej niz z fabryki.
Komentarz
-
-
Ziomal, powiem szczerze że jechałem tym autem - jako pasażer i niczym nie daje oznak dużego przebiegu!!!! - no jedynie przednia szyba jest "usiana" od kamyczków i porysowana - a tak nic !!!!!!
No moze jak bym wszedł do kanału , lub ściągnął osłone silnika - to wtedy idzie sie domyślić
A HA ROZMAWIAłEM ZARAZ PO TYM POSCIE Z SąSIADEM I SPYTAłEM O ZUżYCIE OLEJU - NIE UWIEżYCIE OK 150 ML NA TYSIAC KILOMETRóW ........... :shock:
Komentarz
-
-
Arfeel, Arfeel, Kupujac samochod uzywany liczysz sie IMO z tym, ze siadzie w nim wszystko i wszystko bedzie trzeba zrobic
Duzo wiecej zaufania bedzie budzic u mnie samochod z przebiegiem 300kkm gdzie ktos mi powie, ze za ostatnie 20-30kkm zostalo wymienionen to i to, niz samochod z przebiegiem 150kkm, gdzie wszystko jest prosto z fabryki, bo przeciez jeszcze sie nie zuzylo
A wracajac do tematu, jak dorwe to auto u kolegi to zrobie zdjecie cos kolo 400kkm ma TDI
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Arfeelswoją drogą trzeba być totalnym naiwniakiem :twisted: , żeby kupując używany 6-10 letni samochód z silnikiem diesla sugerować się stanem licznika. Generalnie 8 letnia oktavka z tdi ma nalatane jakieś 250-300tys km. Jednak auto z zachodu po takim przebiegu jest w znacznie lepszej kondycji - głównie jeżeli chodzi o zawieszenie i układ jezdny.
Moja Octavka po 4,5 roku ma 202 kkm ale nie długo to się zmieni - dłuższy wypad ....
Rozmawiałem przed decyzją o zakupie tego właśnie autka z kolesiem - kadra kierownicza jednej z firm budowlanych - który przepędził od nowego dwie Octavie w okresach trzy letnich (leasing) każda w przedziale 250 kkm, sam prywatnie też ma Octavię i nalatał ją już ponad 315 kkm :shock: - która ma już 8 lat- i wcale nie zamierza jej puszczać w ludzi.... TO DOBRE AUTKO.... nawet na PL drogach
Pzdr
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Arfeelswoją drogą trzeba być totalnym naiwniakiem :twisted: , żeby kupując używany 6-10 letni samochód z silnikiem diesla sugerować się stanem licznika. Generalnie 8 letnia oktavka z tdi ma nalatane jakieś 250-300tys km. Jednak auto z zachodu po takim przebiegu jest w znacznie lepszej kondycji - głównie jeżeli chodzi o zawieszenie i układ jezdny.
w 2 lata zrobiłem 40 tys km i raczej nie zapowiada się, że będę robił większe przebiegi.
Komentarz
-
-
Co prawda mój Octavian to AKL, a zaczna większość wpisów dotyczy TDI, jednak mimo to jestem wielce podbudowany Waszymi przebiegamiz prostej przyczyny... obecnie u mnie stuknęło 114tys.km, a więc gdzie mi do Waszych przebiegów. Dlatego też mam nadzieję przelatać kolejne 114tys bez większych kłopotów, co przy moich przebiegach ok. 10tys. rocznie daje.... 11 lat ?? :shock: :szeroki_usmiech
Komentarz
-
-
Dobra bo ostatnio jakies takie slabe liczby padaja
AGR rocznik 2000 wersja GLX RHD
361 551 mil =~579 000 km
W sumie auto jezdzi, jest mocno zaniedbane, ale idzie jak burza, skrzynia ma problemy z 2 i 3 biegiem, a tak silnik zero dymow, odpala od kopa itdNo i oczywiscie wskazniki na desce raz chodza, a raz nie, standard jak na te roczniki.
Załączone pliki
Komentarz
-
-
Witam. Znajomy taksówkarz jeździ 1,9 SDI. Z tego co się dowiedziałem u naszego wspólnego mechanika robił zawieszenie (polskie drogi :evil: ), rozrusznik i coś z przegubami. Przebieg 596 kkm :roll:Była: Octavia II RS BWA 268KM/350nM
Jest: Golf VII GTI Performance 242KM/356nM (prezent od fabryki)
Komentarz
-
-
Witam! Jestem nowy w towarzystwie.
Jeżdżę na taksówce po Częstochowie. W grudniu 2006 kupiłem sprowadzoną Octavkę 1.8 AGN z 1998 z przebiegiem niecałe 80000 i na chwilę bieżącą auto ma 158 tyś. z groszami ale planuje spokojnie dojechać do 500-600. Nie zamienię go na żadne inne (przynajmnie w najbliżyszm czasie).Artur
Komentarz
-
-
Jak tak patrzę na rezultaty to wypadam blado ...jakieś niecałe 250 tys. km.
Skodzinkę mam od początku maja 2008 do tej pory przelatałem nią jakieś 20 - 25 tys. i tylko olej + filtry wymieniłem. W tym tygodniu robię hamulce [tarcze, klocki i płyn] i olej + filtry.
A.Give me your secrets Bring me a sign
Give me a reason To walk the fire
Moje auto:
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=16707
http://picasaweb.google.com/havvrane...DIAHFHawranek#
Komentarz
-
-
Ja troche z innej beczki (taki mały OT)
- MB Sprinter 208D pierwsza rejestracja 09-03-1998 na liczniku 120tkm (przebieg oryginalny !!)
- Polonez 1.6GLI pierwsza rejestracja 1996r 173tkm (tak na pokrzepienie) z poważniejszych awari czeka wymiana sprzegla (wkońcu przyszedł czas - jest oryginalne narazie) (musicie uwierzyć na słowo bo niestety licznik też do 100tys jest)
A myślę że octa ma dużo lepszy silnik niż Polonez.O ortografie dba FF.
Ranking sprzedaży nowych aut w Polsce w 2009 oraz 2008 (Excel):
http://thunderbolt2.prv.pl/sprzedaz/Ranking.xls
Skoda Octavia & Audi A6
Komentarz
-
-
Swoją drogą tak na Offie : Czemu w Golfach Trójkach i Polo liczniki "biją" tylko do 300 000 a potem zaczynają od zera???
To samo zaobserwowałem u znajomego w Peugeocie 406. Licznik dojechał do 300 000 i zaczął bić od zera z tym że na liczniku kilometrów pojawiła się taka mała kreseczka - jakby ostrzeżenie dla przyszłego kupującego że auto nie ma np.76421 kilometrów tylko 376421. Po co tak utrudniać, w Octavce licznik leci do miliona i jest jasność...chyba że ktoś wsadza łapska...Artur
Komentarz
-
-
W Octavii ojca jest od nowości 112 tysiecy wiec raczej malutko (Octavia 1.6 (101 KM) z 99 roku) ale znajomy taksówkarz kiedys mówił o swoim koledze który miał też 1.6 z przebiegiem ponad 400 tysiecy. Oczywiście Taxi.Skoda Octavia Laurin&Klement 1.9 TDI '00
Skoda 130 L '86
Skoda Felicia LXi '98 + LPG - dupowóz
Komentarz
-
Komentarz